Primeres sessions del clínic de patí català

Aquesta temporada de tardor el club ha apostat per millorar la técnica de la seva flota patinaire organitzant un clínic de patí català. L’estructura del clínic es divideix en cinc caps de setmana durant aquesta tardor. Combinant un dissabte de teoria i entrenament a l’aigua, amb una regata oberta el diumenge. La flota ha respost molt bé a la convocatòria sumant un total de 18 patinaires que participen activament tant en les sessions teòriques com a les pràctiques.

El primer cap de setmana el temps no va acabar de respondre com era esperat. El dissabte va estar plovent sense parar, fet que ens va permetre poder avançar molt pel que fa a coneixements teòrics. Una vegada Ramón Felipe de Montagut va haver consolidat els coneixements essencials del patí i de la regata en la flota desprès de la seva sessió magistral, vam aprofitar la resta del matí per començar a pesar les embarcacions.

 

Diumenge vam tenir un mestral molt inestable mentre continuàvem amb el pesatge dels cascs i la revisió de les caigudes del pal. A l’hora d’anar a mar el vent ja havia girat cap a sud, però amb una intensitat que dificultava molt la maniobra. Tot i així els més afortunats van poder acabar la que seria la primera prova del Trofeu Tardor 2018.

La segona sessió de dissabte vam començar comentant el material audiovisual corresponent a la darrera regata, consolidant així conceptes de trimatge i posició tractats a la sessió anterior. Tot i que el vent va tardar en aixecar vam optar per anar ràpid a mar. Podent practicar així un parell d’exercicis per fomentar la seguretat i confiança del patinaire al aconseguir el control de l’embarcació en qualsevol situació.

La segona prova del Trofeu Tardor 2018 es va poder disputar aquest diumenge amb un dia magnífic. Un vent prou estable de SW i amb una intensitat que rondava els 10 nusos, va permetre que la flota s’esforcés al màxim. Resultant una regata oberta molt disputada on ja es comença a veure millores en els regatistes que están seguint el clínic.

El proper cap de setmana (17 i 18 de novembre) ens plantarem a l’equador d’un clínic que promet una millora sustancial en la técnica dels assistents. Com ja sabreu aquest clínic, així com les regates de diumenge, son obertes a tothom. I si no ho heu fet encara, esteu a punt per apuntar-vos! Només cal contactar amb secretaria o clicar el següent enllaç.