Xavi Vaillo tercer a la Copa d'Europa de Patí júnior seguit de Mariona Giménez quarta i Silvia Giménez cinquena

Bon resultat del equip de Pati a vela del CMA desplaçat a Bèlgica.
Regatistes de diferents clubs, Tamariu, Sitges, Cubelles i Altafulla es van desplaçar a Bredene per disputar XIII edició de la European Championship Patin a Vela & Patin Júnior organitzada pel twinsclub.be
Cal destacar els membres del TWINS club per la gran tasca realitzada en l’organització d’aquest campionat. En tot moment ens vam sentir com a casa.
Una gran experiència pels nostres regatistes que mica a mica van agafant coneixements per navegar en tot tipus de condicions.
Com ja ve sent habitual aquest any el nostre club va ser el que més participants va aportar amb 3 júniors i 1 sénior.
Felicitar al nostres júniors i en especial al Xavier Vaillo per la seva tercera posició final, seguit de la Mariona Giménez quarta i Silvia Giménez la benjamina de l’equip cinquena.
El dimecres va començar amb un entrenament suau i de presa de contacte amb les condicions del camp de regates, però a mida que van anar passant els dies les condicions es tornaren mes dures. Unes condicions influïdes constantment per la forta corrent lligada directament amb la posició de la marea.
Es va compartir tots els dies el mateix camp de regates amb la diferència que els júniors feien 1-2-3-1 mentre els sèniors feien 1-2-3-1-3-1.
El primer dia es van poder disputar dos proves tant de júniors com de sèniors en unes condicions d’onada curta i seguida combinada amb vents d’entre 14 i 16 nusos.
El segon dia es va iniciar amb una travessa, no puntuable pel campionat, fins a la població propera de De Haan a on després d’un refrigeri es va donar inici la primera de les dos proves programades. Unes condicions duríssimes amb fort mar i vent de 20 a 22 nusos van fer una regata molt difícil.
Es va tornar a terra per recuperar forces i es va decidir que donat que el vent i les onades continuaven pujant els júnior no farien la segona prova. Els sènior van prendre la sortida amb vent constant de 24 nusos amb ratxes de 26 i molta mala mar. Això va fer que la prova només la finalitzessin 6 embarcacions. El nostre sènior Carlos Giménez va bolcar a la virada de la primera boia de cenyida amb la mala sort de torçar el pal al tocar fons (!! a 1 milla de terra ¡¡) i perdre un dels obencs de popa. Aquí va acabar la seva participació al campionat.
Hores després les condicions van millorar i va permetre que la majoria de la flota tornes a Bredene navegant.
El tercer dia l’organització va decidir avançar 90 minuts la sortida de la primera prova doncs la previsió amenaçava amb vents de 30 nusos cap al final del dia. Finalment es van fer dos proves amb condicions òptimes, molt disputades, on es van decidir els resultats finals.
En una festa de cloenda molt agradable es va fer el repartiment de premis als guanyadors.
Tots contents i cansats vam enfilar els 1400 Km de tornada a casa.