Trofeu els 3 àpats – Regata de patí júnior per equips – 9 i 10 d'agost

Aquest cap de setmana els clubs CM Torredembarra (CMT), CV Platja Llarga (CVPLL) i CM Altafulla (CMA) han definit el que serà un nou Trofeu per equips, que es disputarà, en la seva primera edició, el proper 2015 amb la idea de que es realitzi anualment cada segon cap de setmana d´agost.
També servirà d’entrenament pels equips júniors que participin a “La regata del Desafiament”, el “Desafio”, que organitza cada any, el patronat de la mateixa.
Aquest any s’ha fet la prova i el resultat ha sigut excel·lent.
CRÒNICA DE LA REGATA
Divendres 8 d’agost
A les 11 del matí vam quedar al club per fer el desplaçament dels patins a Platja Llarga per mar.
A les 12h, la Silvia, el Jan, l´Alex i el Yeray amb els seus patins i el Nona aparellat amb el prototip Open+, acompanyats pel capità de flota amb la llanxa, van sortir direcció a la Cala de les Roques Planes on van parar a banyar-se, bussejar i prendre l’entrepà que portaven, per la tarda arribàvem a Platja Llarga.
El pare del Xavi ens va vindre a buscar per tornar-nos cap a Altafulla i de pas va portar el patí del club per la Sandra i el Pau.
Dissabte 9 d´agost (Travessa CVPLL – CMT 9,4 milles)
A les 10 del matí vam fer el desplaçament amb cotxe fins al CVPLL on ens vam trobar amb l’equip de Torredembarra, que va arribar per mar i amb el de Platja Llarga que ja tenia preparat un copiós esmorzar i que és el primer dels tres àpats que donaran nom al Trofeu.
Amb la panxa plena i l’adrenalina activada es fa la reunió de patrons on s´explica on estaran col·locades les boies i per on s´han de abordar, els tres caps de flota decideixen, degut a la trencant, anul.lar la sortida des de la platja tipus 24 hores al igual que la arribada que es farà a mar i no amb la recollida de banderins prevista inicialment. Muntem els patins i ens preparem per començar la travessa. Amb un llevant generós i una trencant, de tres línies, molt intensa anem treien els patins d´un en un per evitar col·lisions.
Una de les llanxes queda malmesa a la sortida, al igual que el seu patró, degut a la forta trencant.
Amb puntes de 18 nusos i molt mala mar es dóna sortida a 13 patinaires; 2 de CVPLL i 1 del CMA han quedat a terra per problemes tècnics.
Una travessa, amb una pila de bordos de cenyida, molt tècnica i molt dura porta a 8 regatistes fins al CMT, 3 queden al CMA i 2 se’ls fa tornar al CMA quan ja estaven enfilant la última cenyida però molt lluny, encara, de la arribada. Aquests dos regatistes van sumar punts pel seu equip.
Des d’Altafulla vam desplaçar a la resta de participants fins al CMT per gaudir de valent de la barbacoa que els hi havien preparat. Després de les energies consumides durant la travessa, les van reposar amb escreix amb les botifarres, les xistorres, panceta i pa torrat. Aquest va ser el segon dels 3 àpats del trofeu.
Després del dinar, l’equip del CMA va tornar navegant cap a Altafulla acompanyat per la llanxa del CVPLL que tornava amb el seus regatistes cap a Platja Llarga.
Les classificacions en aquest moment anaven:
CMA 1,3 i 4 = 8 punts
CMT 2, 5 i 14 = 21 punts
CVPLL 8, 9 i 14 = 31 punts
Diumenge 10 d´agost (Triangle CMA 2,1 milles)
A les 11 del matí ens vam trobar tots al CMA per muntar patins i prendre la sortida a les 12:00h.
Amb un garbinet suau i menys mar de fondo, 15 patinaires estaven situats a la línia per prendre la sortida. Tret del 144 del CMT, que va fer un fora de línia, la resta va sortir molt agrupada i de seguida es van veure diferents estratègies, una part de la flota va agafar el bordo de mar i altres el de terra. Amb diferents rolades el bordo de mar es va veure que era, per poc, el més afavorit.
La flota va navegar agrupada fins a l’arribada, el que dóna a entendre que les properes edicions seran molt emocionants i disputades.
El lloc més treballat va ser per la 3 i 4 posició entre CMT i CMA que finalment es va emportar el regatista de Torredembarra.
Els resultats de la regata van ser :
CMA 1,2 i 4 = 7 punts
CMT 3, 12 i 13 = 28 punts
CVPLL 9, 10 i 11 = 30 punts
Vam tornar tots a platja i a les 14:00h ens vam assentar a taula per donar bona compte de un magnífic arròs caldos. Aquest va ser el tercer dels 3 àpats del Trofeu.
Després del dinar, l’equip de Torredembarra acompanyat pel de Platja Llarga van tornar cap a les seves bases.
En cas de que aquesta prova hagués puntuat, el resultat hagués sigut el següent:
CMA 8 + 7 = 15 punts
CMT 21 + 28 = 49 punts
CVPLL 31 + 30 = 61 punts
Cal felicitar a tots els regatistes que van prendre part de l’enfrontament, en especial per la travessa del dissabte, ja que les condicions van ser molt dures, només dir que els sèniors, tan d´Altafulla com de Torredembarra, es van quedar “patidifusos” quan van veure passar per boia als júniors. Tots donaven per fet que no haurien pres la sortida.
Nois, ja podeu anar treballant les estratègies per l´any proper. Al 2015 el Trofeu ja serà oficial.
Salut i Vent
Carlos Giménez
Capità de flota de Patí Júnior
Club Marítim Altafulla