Somni Rio 2016 – Els olímpics catalans de vela als JJOO

El Projecte Rio 2016 és un programa de tecnificació d’esportistes d’alt nivell de la Federació Catalana de vela, que vol fomentar el trànsit d’esportistes d’alt rendiment de la Federació, cap a les classes olímpiques, consolidant el treball continu de grups d’entrenament d’alt nivell, amb projecció internacional. Procés que requereix a l’esportista l’adaptació a una nova embarcació més exigent i tècnica, així com la conciliació de la vida esportiva amb els estudis acadèmics de l’esportista. L’objectiu és poder dur el màxim d’esportistes catalans amb garanties d’èxit als Jocs Olímpic de Rio de Janeiro 2016.
Al marge del focus en classes Olímpiques, la continuïtat del projecte exigeix actuacions en el marc de les classes estratègiques i infantils, activitat a data d’avui liderada pels clubs nàutics, on neix la cantera de navegants i resideix la continuïtat i salut de la vela de competició a Catalunya.
Pots veure el reportatge de Teledeporte sobre el Projecte Rio 2016 (8’38”) que es va enregistrar a les instal·lacions del Centre Internacional de Vela de Barcelona.