L'equip d'Altafulla ha quedat en quarta posició a la Lliga Catalana de patí júnior 2012-13

Aquest cap de setmana han tingut lloc al Barcelona International Sailing Center (BISC) situat al Fòrum, els enfrontaments finals corresponents a les proves no realitzades durant la temporada.
La federació va posar a disposició 4 llanxes per al
Comitè, fotògrafs, salvament i pels nanos que començaran la segona lligueta 2013-14. D´Altafulla va venir el segon equip al complert, el Xavi, la Sandra, la Sofia, la Rebeca i el Bruno i el que serà cap de aquest equip ALTAFULLA 2, en Ricardo Valentin. Tots van prendre bona nota del que es trobaran el proper cap de setmana quan ja començaran la nova lligueta amb un enfrontament a casa contra amb Platja Llarga.
Les proves estaven previstes per dissabte i diumenge, però la baixa a última hora del club de Mar de Sitges va permetre realitzar tots els encontres el mateix dissabte. Per la majoria de regatistes la sortida des de port amb una embarcació com es el patí, sense timó, va ser tota una experiència, però se’n van sortir amb bona nota.
El dia va començar amb poc vent, de terra i una mar de fons amb unes onades, molt separades, de 1,5 metres d’alçada que ens va permetre fer algunes fotos poc habituals. A mida que van passar les hores el vent va pujar i rolar acabant en un garbí generós.
Pel nostre equip va ser un dia dolent, pel que fa els resultats, doncs tot i que arribàvem amb moltes opcions a pòdium no vam poder guanyar cap dels tres enfrontament que ens quedaven i vam baixar fins a la quarta posició. Tot i plantar cara fins al final no vam poder amb els equips de Cubelles i Badalona, els més en forma aquest dissabte.
Al vespre es va fer l’entrega de premis amb l’assistència de la presidenta de la ADIPAV Ana Pujol, el president de la FEDERACIÓ Gerard Esteva i el constructor de patins HOLLAND Rafel Figuerola, també hi va ser present el anterior president de la ADIPAV Albert Batllería.
Tot just abans de finalitzar l’entrega de premis, jo mateix, en representació del secretari de la Federació Catalana de Vela de classe del patí júnior, en Jordi Obach, que no va poder ser present, i en nom dels sis clubs participants en aquesta 1a Lliga Catalana 2012-2013, Canet/Sant Pol, Badalona, Mar de Sitges, Cubelles, Altafulla i Platja Llarga vaig fer entrega de tres plaques gravades en reconeixement al Gerard Esteva per ser el “pare” de la idea de crear aquest format de competició, a la ADIPAV representada actualment per l´Ana Pujol que ha dedicat una bona part del seu pressupost a subvencionar aquesta idea i al Rafel Figuerola pel seu esforç en temps i diners que ha dedicat, aquest empresari constructor de patins, a recolzar incondicionalment el projecte.
Tots ells han sigut capaços de fer partícips d’aquesta idea, que ara ja es una realitat, a clubs, pares i mes de 30 nanos que han passat de la escola de vela, a tenir un nivell més que bo per participar en proves oficials. Això ho confirmarem al proper 2014 al Campionat de Catalunya de patí júnior que es farà a Altafulla. Estic convençut que marcarem un nou record de participants.
Tot seguit vam gaudir d’una Barbacoa preparada per l’organització, fins la matinada.
Fent un balanç intern i ràpid del que ha sigut aquesta Lligueta podem dir que ha estat un èxit rotund. Al nostre Club hem passat de tenir 4 a 6 patins a l’escola de vela i de 2 a 7 patins particulars de nanos que naveguen al club i regatejen pel club.
La propera temporada ja tindrem 2 equips participant, Altafulla 1 amb els 7 regatistes que ja han fet aquesta 1a lligueta i ALTAFULLA 2 amb 5 nanos nous amb moltes ganes de començar.
Bon vent i fins la propera Lligueta que comença la setmana que ve.
Carlos Giménez
Cap de flota de patí júnior
Club Marítim Altafulla