L'equip CMA a la MedSailing Meeting 2013

Sempre és una alegria participar de la MedSailing Meeting, per navegar no només amb els amics de sempre, sinó també per retrobar-nos amb els amics i co-equipers que competeixen en altres classes. És una regata bonica on el retrobament dóna motiu a compartir experiències, alegries i “batallitas” en un cercle més ampli. La MedSailing és la regata multiclasse amb més participació a la costa catalana i en aquesta edició 2013 va haver-hi 16 classes, 270 vaixells i 410 regatistes. El CMA es va desplaçar amb l’equip G1 de Optimist (més tres G2/G3), l’equip de Laser al complet i Toni Bonet en RS:X.
Dissabte el vent va començar suau i va anar pujant, la qual cosa ens va permetre als Optimist G1/G2 fer 4 proves. L’Edu Ferrer va estar fenomenal amb 5-2-4-(11), intel·ligent, arriscat i veloç, però no va poder amb un intractable Alex Brú que va marcar 2-1-(12)-1. Això va preparar el terreny per a una bonica lluita el diumenge, on l’Alex va salvar el campionat amb 2º i 8º, mentre que l’Edu li va fer tremolar marcant 3º i “pri-me-ra-zo”. Victoria per a l’Alex i 2n de la general per a l’Edu, a 1 punt. Felicitats a tots dos per un gran espectacle!
Els germans Urquizu no es van quedar enrere i diumenge van sortir a lluitar pel podi en les categories A i B, que al final no va arribar però la lluita va ser bonica i divertida. El dissabte en Jan hi havia marcat 17-10-(18) i un gran 1º robat amb molta intel·ligència en l’última cenyida, mentre que en Max havia fet (15)-9-9-4 i estava 8é de la general. L’última regata de diumenge va ser vibrant, on els germans es van sumar al lideratge de l’Edu i van remuntar fins a entrar 3é i 4t en la línia d’arribada, sense cap pietat ni consideració fraternal. A l’aigua no hi ha amics ni germans, sembla! Enhorabona nois. Van tancar el campionat 7é de la general (Max) i 8é (Jan), de 44 participants.
Jan Sanfeliu tenia l’agenda una mica complicada dissabte, per la qual cosa només va poder fer dues proves (22-37) però diumenge va sortir a remuntar-ho amb 18º i 17º, en un dia complicat en el qual calia tenir clar com córrer contra la flota, i on aquests resultats finals no reflecteixen el gran treball de Jan, que va ser molt bo (queda constància en les fotos!) però que no va poder mantenir fins a la línia d’arribada. Estava empipat, i ho entenem, però estem avançant bé, Jan!
Per a les fantàstiques “Ms” (Marta, Martina, Marina) i per en Guille Simó el campionat no va ser gaire gloriós, excepte per alguns resultats puntuals: gran 11º i 15º de Martina en la primera i última prova, i el 19º de Marina en la quarta. La dificultat principal sembla estar en les sortides i en no navegar a contrarrole…. Tenim feina!!
En el G2 Nico Olabarría va tancar un bon dissabte amb (20)-5-12-3´i 6é de la general, però diumenge no va ser el seu dia i va caure fins a la 15º posició, de 47 participants. Pas mal però sabem que Nico pot fer-ho millor!
En G3, dissabte va ser agridolç per a la Rut Fernández, que després d’un fantàstic 3º, va marcar DNC per la caiguda del vent. No obstant això, la Rut va sortir a donar-ho tot diumenge i amb un gran 1º i un 9º va tancar el campionat 5ena de la general i podi! Felicitats Rut! El seu germà Pol va acabar les proves però per un error amb el seu nombre de vela, li van posar DNC… Així i tot, sembla que s’ho va passar bé =)
D’altre banda, Víctor Simó va fer una entrada triomfal en la classe Laser 4.7, on va avisar que arribava per quedar-se i es va estrenar en la seva primera prova amb una gran sortida i un 2º justíssim en la línia d’arribada, a més de 9º i 8º en les següents. Això ho col·locava 6é de la general en un primer dia fantàstic, i diumenge ho va consolidar quedant finalment 8é de la general, de 30 participants. També van anar bé les coses per Jero Pujol i l’Oriac Drudis (però ell no està d’acord), Jero liderant (aaaayy!) una prova, que després va acabar en 4t, quedant finalment 7é de la general (Jero) i 9é (Oriac).
Els germans Simó tenien més sorpreses preparades, i l’Alex va signar un gran primer dia en Laser Radial amb 9-12-6, que ho col·locava 4t de la general la tarda de dissabte. D’altra banda, per a l’Albert Canals i Bernat Ferrer no va ser un dia massa fi, però el Radial encara és relativament nou per ells, i diumenge van sortir a remuntar per acabar finalment 13º i 14º de la general (respectivament), de 37 participants. Per a l’Alex diumenge no va ser tan bó com dissabte, i amb 21-20-17 va acabar 15º final.
Finalment, en RS:X/Raceboard en Toni Bonet va tenir més guerra de l’habitual contra una taula Raceboard (sense limitacions tècniques), la qual cosa no dubtem va fer que el campionat fos més divertit per a tots dos. Toni va marcar 1-(2)-1-2, però no va ser suficient contra el 2-1-(4)-1 de Ricardo Arce (Raceboard): van quedar empatats en 4 punts nets amb la mateixa quantitat de primers, però l’últim, i el campionat, va ser per a Arce. Toni seguirà ara amb la seva preparació de cara al Mundial Juvenil ISAF al juliol, i des d’aquí li donem ànims i li desitgem el millor dels èxits!
Enhorabona al CN El Balís per la seva enorme dedicació a aquesta regata, i esperem tornar-nos a trobar tots en la MedSailing 2014.
Classificacions:
G1: http://medsailingmeeting.com/wp-content/uploads/2013/05/GenOptG1F.pdf
G2: http://medsailingmeeting.com/wp-content/uploads/2013/05/GenOptG2F.pdf
G3: http://medsailingmeeting.com/wp-content/uploads/2013/05/GenOptG3F.pdf
Laser 4.7: http://medsailingmeeting.com/wp-content/uploads/2013/05/GenL47F.pdf
Laser Radial: http://medsailingmeeting.com/wp-ontent/uploads/2013/05/GenRadialF.pdf
RS:X/Raceboard: http://medsailingmeeting.com/wp-content/uploads/2013/05/GenRSXF.pdf