Els Optimist G3 tanquen la temporada amb el Campionat de Catalunya a Blanes

El passat cap de setmana 1 i 2 de juny, va tenir lloc el Campionat de Catalunya de Grup 3 de la classe Optimist. Es va disputar en la costa brava, al Club Vela Blanes, on es van ajuntar els optimistes de les zones nord-centre-sud de la costa catalana, fent un total de 95 regatistes.
La previsió del dissabte era fluixa, doncs donaven un vent suau del sud, que tot just puja als 7-8 nusos. Així doncs, cap a les 12.30 la flota sortia a l’aigua, tot i que el vent encara no estava del tot establert. Ens va tocar esperar una llarga estona, i finalment, cap a les 14 del migdia, es va veure com una línia de l’est avançava cap a nosaltres, establint així un llevant suau, de ratxes de 7 nusos, suficient per baixar intel·ligència i aixecar preparació.
La primera prova va ser bona, tots els regatistes d’Altafulla la van acabar i ja ens anàvem preparant per la segona prova del dia.
La segona prova va ser un pèl estranya, doncs en el primer quart de la cenyida el vent va rolar a cap a l’esquerra, donant una forta avantatja a tots aquells optimistes que havien sortit per Visor, i permetent només acabar la prova a mitja flota. Tot i la polèmica que va suposar aquesta prova (pel gran role i per la poca flota que va entrar), finalment la van donar per bona i les classificacions del dissabte van quedar així:
Jan-14é / Pedro-29é / Álvaro-36é / Quique-47é / Àlex-48é / Rut-55a / Lucas-57é /  Pol-70é
El diumenge la previsió donava una mica més de vent, així que a les 12 ja estàvem llestos i  cap a aquella hora ens van aixecar Delta. A fora a l’aigua hi havia un garbí d’uns 5-8 nusos, perfecte per donar la primera prova un cop tots els optimistes estesin ja al cap de regates. Les tres proves van ser bones, doncs tots els regatistes d’Altafulla les van acabar, tot i els 2 OCS de Pedro i Quique. Finalment, cap a les 15.30 van donar per acabades les proves 3 proves del diumenge, que juntament amb les 2 proves del dissabte permetien aplicar 1 descarte. Amb tot això, les classificacions…
Rut-17a / Álvaro-20é / Pedro-22é / Jan-30é / Quique-39é / Pol-46é / Àlex-65é / Lucas-87é(sense participar diumenge)
Felicitats a tots els optimistes pel seu lloc en aquest Campionat, doncs cadascú amb les seves possibilitats ha realitzat un bon paper. Ara només ens queda esperar a la FCV, perquè publiquin el llistat dels optimistes de G2, que de ben segur que hi sou tots dins!
M’ha agradat compartir aquesta temporada amb vosaltres, i em fa pena haver-vos de deixar, però m’alegra saber que seguireu evolucionant, primer amb el Juan i segur que d’aquí poc amb la Lola!
Enhorabona!!! i que tingueu bons vents!!!