Campionat de Catalunya per Equips d'Optimist G1 2013

El campionat del cap de setmana passat a Sant Carles de la Ràpita no va anar bé. Sabíem que acabar 5és era una possibilitat, però també era possible, i molt, acabar més adalt. Potser no esperàvem aquest resultat d’aquesta manera. Haviem preparat el per equips amb moltíssima cura, estima i il·lusió. Els vuit regatistes G1 ho havian donat tot durant molts mesos. L’equip d’aquest any era molt més fort que el de l’any passat, tan ambiciós com aquell, i teníem més recursos per plantar cara. Però potser aquest any paguem car un excés de puixança. Les coses mai van tan ràpid com les vam voler fer anar dissabte. Vam cometre massa faltes, va haver-hi algunes decisions poc encertades, i en general va faltar pausa perquè hi havia moltes ganes.
El positiu? Confirmar que a nivell tàctic i de cap estem bé, que la cohesió d’equip és excel·lent, i hem tornat a tocar terra: falta més experiència. La lliçó de dissabte va ser dura però potser necessària, i valdrà or l’any que ve, sense cap tipus de dubte. I si no que l’hi preguntin al flamant campió de Catalunya, el CN Cambrils, que després de 6 anys fora de podi, es va portar el títol amb molta justícia.
Les condicions de diumenge van ser dures per als quatre equips semifinalistes, i va acabar guanyant el que no va cometre errors, no va tenir incidents, i el que es va trobar més còmode en condicions de vent. Els tres medallistes ho van lluitar moltíssim i compartim amb ells l’alegria d’aquest campionat, així com la decepció dels que no van arribar on volien.
Prenem nota dels nostres errors, agraïm moltíssim la confiança dels nostres companys d’equip (regatistes, entrenadors i pares) que van venir a recolzar-nos i van saber consolar-nos dissabte, i ara estem ja enfocats en els nostres propers compromisos, que ens queda un mes de maig carregat de més emocions en l’últim selectiu.
La classificació final va acabar així:

  1. CN Cambrils
  2. CN Vilassar de Mar
  3. CN El Balís
  4. CN El Masnou
  5. CM Altafulla
  6. CN Arenys de Mar
  7. CN Garraf