Any given Sunday…. un Campió i tres seleccionats

Què podem dir del Campionat de Catalunya d’Optimist 2013…!!
El Marítim Altafulla té un flamant campió català, un enorme Edu Ferrer que va treballar molt sòlid diumenge per consolidar el campionat i va tancar de manera brillant el circuit català 2012-13. Campió de Catalunya es diu ràpid i encara és difícil digerir el que va aconseguir aquest “petitó”. Però l’emoció per a l’equip d’Altafulla no va acabar aquí, no senyor. No només perquè Edu i Jan Urquizu van consolidar el seu lloc dins de la selecció catalana, sinó perquè Max Urquizu es va tornar home de gel i va aconseguir remuntar 30 punts en contra i guanyar-se un lloc també. El proper desafiament per aquests tres regatistes és el Campionat d’Espanya a Cartagena, tancat als millors 120 a nivell nacional.
El campionat va ser molt llarg com per detallar-ho tot aquí, no es va poder córrer cap dels dos disssabtes i això va significar moltíssimes hores d’espera que desmoralitza molt. Però val dir que l’Edu va començar el primer diumenge avisant que és un depredador i que té moltíssimes ganes de guanyar, sempre. Una mala sortida a les 5 de la tarda va fer que arribés a la primera boia el 43º, i ho va remuntar incansablement fins a creuar la línia 22º, seguit d’una altra regata complicada i remuntada fins al 16º. Aquí el “AstroBoy” va dir prou, i es va marcar un primer en l’última regata del dia, que va acabar a les 7.30 de la tarda d’un dia molt, molt llarg. Tots per a casa i a ajuntar força per al cap de setmana següent.
I aquí no va perdonar. Va marcar 5º-4º-4º i va deixar el Campionat encaminat amb 30 punts. Però faltava l’última regata, començada in extremis i molt bé pel Comitè de Regates a 7 minuts de l’hora límit. Els rivals eren molts i molt bons, i es preveia una regata difícil de controlar. Leandre García Rom del CN Cambrils tenia 33pts, així com Òscar Escolano del CN El Masnou. Albert Gelpí del CN El Balís tenia 36pts i el seu company Alex Brú venia remuntant de manera implacable (3-3-1). És possible tenir aquests nombres apuntats al cap? No ho sé, però estic convençuda que el que va fer que l’Edu guanyés va ser l’ENORME gana que té, que fa que lluiti cada punt. Va començar la regata decisiva 6é, amb Leandre 4rt, Albert 3é, Alex 1é i l’Òscar molt a prop. Duel de titans. Però el peque no va fallar i va creuar la línia 5é, la qual cosa ho feia matemàticament Campió de Catalunya 2013 amb 35 punts i 7 regates. El sots-campionat va ser per a Leandre García Rom de Cambrils amb 39 pts, i el bronze per a Albert Gelpí del Balís (39pts). Enhorabona als tres!
Tot això es va cuinar mentre, alhora, l’equip d’Altafulla (al complet, literalment) lluitava contra la calculadora per remuntar i ficar el Max Urquizu en el selectiu. Double pit-stop. Haig de treure’m el barret per la sang freda i la valentia amb la qual Max va afrontar diumenge, amb moltes dificultats en contra però sense perdre els nervis mai. Venia d’un cap de setmana moralment molt dur i estava a 30 punts de selectiu, però aquests 30 punts eren contra l’Edu (aleshores 17é català) que estava fent una feina magnífica i era impossible atrapar-ho. El següent rival, doncs, era el 16é a 35 punts, però Nacho Dávila del CN Vilassar també estava que se sortia. Així que va haver de retallar, al final del dia, 71 punts per ficar-se. Enorme Max.
Va ser el premi a la seva gran determinació, que va demostrar ja en la primera regata sortint sol a la part mitjana de la línia i construint pas a pas i metre a metre un 4rt que va donar un gran cop de moral per afrontar el que quedava. Perquè quedava molt, tres regates més. Es van complicar les coses en la segona sortida, però Max va ser expeditiu i va decidir arriscar per arreglar-ho, i l’esforç va pagar: 15é a la línia d’arribada i a seguir lluitant. Amb això els nervis es van calmar una mica (almenys els de aquesta entrenadora, no sé els de Max) i va aconseguir un 12é i un 17é que li van permetre tancar el selectiu com 17é català, a 2pts del 16é i a 9pts del 18é. Enhorabona Max per no tirar mai la tovallola, sabem que això és el teu senyal d’identitat!
I enmig de totes aquestes alegries, altres alegries enormes, com veure que Jan Urquizu té el cap tan ben plantat que gairebé el vam descuidar una mica, perquè sabíem que no fallaria. Teníem fronts oberts pertot arreu! Jan s’acomiada de l’Optimist a un nivell molt alt de rendiment i consistència, la que dóna tanta confiança a un entrenador i que fa que tot sigui plàcid. I amb aquesta calma, sempre amb molta calma, va aconseguir 13-12-22 i 13 el diumenge, per acabar 13é classificat del Campionat de Catalunya i 13é de la selecció catalana. Chapeau, Jan!
No vull seguir divagant i que no arribeu al final d’aquesta crònica =) però no vull deixar de dir que en aquest campionat vam veure també la confirmació que el futur del G1 d’Altafulla està en bona salut, perquè els nostres dos “rookies” Jan Sanfeliu i Guille Simó comencen a tenir punts de rendiment molt bons que ens auguren una evolució positiva de cara a la temporada que ve. Destaco el 17º-15º-11º de Jan i els dos 20é de Guille, això és la lliga major, nens! Molt contenta amb el futur, no dubto que aconseguiran el que es proposin! I aprofito per donar la benvinguda amb els braços oberts al Marçal Grau, que diumenge va aconseguir l’ascens de G2 a G1 després de buscar-ho molt. Sé que ho aconseguiran també Juanma Martínez i Nico Olabarría… els estem esperant!
I les nostres nenes… Què dir de Marta Pujol, Marina Sanfeliu i Martina Urquizu que es van retirar de l’Optimist també en aquest campionat? Les estranyarem moltíssim i ens deixaran l’equip sense floretes…. I encara que el campionat no hagi sortit com esperaven, crec que almenys una d’elles ha après un ofici arreglant vaixells (gran mestre Gerardo Parés d’Astro), vaixells que van volar per l’esplanada el dissabte amb la Mestralada…
Enhorabona a tots els membres d’aquest equip tan maco, ha estat fantàstic compartir aquesta temporada amb vosaltres i amb els incansables pares i mares que ens acompanyen a tot arreu. I una menció especial per a Juan Ramos, gran co-equiper.Salut!
Resultats finals (Campionat de Catalunya)
Edu Ferrer – CAMPIÓ
13º) Jan Urquizu
15º) Max Urquizu
31º) Jan Sanfeliu
37º) Guille Simó
54º) Martina Urquizu
57º) Marina Sanfeliu
67º) Marta Pujol (No va participar diumenge)
Selecció Catalana 2013 (17 classificats)
13º) Jan Urquizu
14º) Edu Ferrer
17º) Max Urquizu
http://www.cnhv.net/wp-content/uploads/2013/04/CAMPIONAT-DE-CATALUNYA-Optimist-2013-G1.pdf
https://docs.google.com/file/d/0Bx-b7jGjIjuhMnliT09KdlpiM2s/edit