Segunda prueba puntuable para los Optimist G3 en Coma-ruga

(Nota de Laia C. Pujolràs)
El passat cap de setmana, es va celebrar al Club Nàutic Coma-Ruga la segona regata d’ascens dels nostres optimistes del G3 (zona sud), XXVII Memorial Gemma Salces.
Dissabte va ser un dia complicat de vent, doncs a primera hora del matí ja bufava un mestral que poc a poc s’anava intensificant. Aquest va persistir fins les 13.30-14.00, amb un vent constant de 7-10 knts amb ratxes de 15, just per fer una primera prova, la qual tan sols la va poder acabar en Pedro obtenint un 19é de la general.  Cap a les 14.00 es donava la sortida de la segona prova, però de sobte, a la meitat de la primera cenyida… el vent va rolar més de 130º, ja que amb un llevant el optimistes arribaven de llarg a la boia de «cenyida». Finalment, Comité va aixecar Intel·ligència, i ens va tocar esperar una bona estona, ja que el vent anava rolant de llevant a migjorn! Estava ben boig! Finalment cap a les 16.30-17.00 en van enviar cap a terra, ja que el vent va baixar força i seguia sense establir-se, i era molt difícil poder muntar el cap de regates.
El diumenge va començar el dia amb un mestral d’uns 10 knts, que cap al migdia aviat de rolar a garbí. Com que el dissabte, les condicions meteorològiques, només van permetre realitzar una prova (i només l’havien acabat el 50% de la flota) l’objectiu del diumenge era realitzar el màxim de proves possibles (4 per dia). Així doncs, vam sortir cap a l’aigua, amb el Garbí establert, i la primera prova es va haver de repetir varis cops, doncs no paraven d’aixecar General… finalment van optar per aixecar bandera Negra, perquè anessin més amb compte! Tot i així la prova va ser força positiva, ja que tots els integrants de l’equip van finalitzar la prova, excepte en Pedro (BFD). La segona prova va ser perfecta, tots van acabar, sense cap excepció!
El nois començaven a estar cansats, doncs el Garbí era d’uns 12-15 knts, i això es va notar, ja que la tercera prova només la van acabar en Pedro (22n general), la Rut (25a general) i en Pol (33er general).
Ens pensàvem que ens enviarien cap a terra i Comité encara va pitar una quarta prova amb 15-17knts de Garbí. Altafulla, com d’altres clubs ja no podia més i amb l’ajuda mútua de tots els entrenadors, ajudants i pares vam anar entrant els nois cap a port, doncs només 16 optimistes de 55 van acabar la quarta prova del diumenge.
Així doncs, amb les 5 proves realitzades en el cap de setmana ( un descarte), les classificacions es van quedar així:
PEDRO – 26º general / 11º G3
RUT – 27ª general / 12º G3
POL – 36º general / 21º G3
ÀLVARO – 37º general / 22º G3
QUIQUE – 40º general / 25º G3
ÀLEX – 42º general / 27º G3
LUCAS – 46º general / 31º G3
JAN – 48º general / 33º G3
D’un total de 55 Optimistes de la general, i 39 del G3.
Nois, ens queda l’ultima regata a Hospitalet més el Campionat de Catalunya, seguirem entrenant amb l’objectiu de guanyar-nos un lloc en el G2, no en tinc cap dubte que ho aconseguireu!
Ànims i endavant!
Classificació final Trofeu Pau Casals N3 CN Coma-rruga