(ca)

Aquest passat cap de setmana es va realitzar la segona regata classificatòria per als nostres 4.7 i Radial. De tots es sapigut que al desembre hi ha el Campionat d’Espanya de Laser 4.7 al Garraf i totes les proves que es realitzen en aquestes dates són de gran importància.
Les previsions no acabaven de ser clares respecte al temps i a les condicions de vent. Tot i que marcaven una mitja de 8 a 10 knots de divendres a diumenge, els que vam arribar divendres disposats a entrenar ens vam trobar amb condicions impracticables (0 knots de vent).
Dissabte les coses van començar mot bé per al CMA on en 4.7 els nostres regatistes es van col·locar gairebé en la seva totalitat entre els 15 primers classificats de la flota catalana. Cal dir que la flota d’aquest any és summament competitiva i que molts clubs han fet grans fitxatges procedents de l’Optimist.
Dissabte es van disputar tres proves amb unes condicions de 5 a 8 knots variables, corrent forta de terra paralel·la al camp de regates i onada llarga i constant.
Al final del dia teníem col·locats a Jan Urquizu com a primer classificat absolut de la flota amb un parcial de 2,1,5 i una remuntada realment emocionant en una empopada que de bon segur l’entrenador recordarà durant moltes setmanes.
Marina Sanfeliu estava la cinquena classificada absoluta i segona fèmina amb un parcial de 6,7,10 i una navegació tàctica gairebé PERFECTA. Teníem a Bernat Ferrer com a tretzè classificat 11,18,22 amb sortides ràpides i tot i que una navegació de primer sector regular uns finals molt més treballats.
Victor Simó, mig malalt, va poder col·locar-se com a vintè classificat amb 20,34,9 fent una última regata tal i com es podria arribar a demanar en un “Manual de navegació de Laser”, regata molt i molt treballada.
Marta Pujol va tenir una primera regata on va quedar 12 i amb un treball i esforços constants però poc a poc va anar minvant en rendiment, seguirà treballant perquè aquesta nova regatista de la classe és de les que “dona guerra” a l’aigua i a terra. Martina Urquizu que cada cop va sentint-se millor dins el Laser no va acabar de tenir uns grans resultats però “temps al temps”.
Albert Canals, molt participatiu amb el grup de nouvinguts a la classe, sobretot en tasques d’ajuda a terra, va tenir un començament regular. tot i que ens té acostumats a regates i campionats molt millors, aquest no va acabar d’arrancar però tot i així va poder mantenir’se entre els trenta primers classificats.
Jero Pujol va agafant entonació física i mental per a poder estar més al davant en les classificacions de les pròximes regates. Amb dedicació i constància, tot és possible.
Alex Simó, en Radial no va acabar de cuallar uns bons resultats. Perdut entre les seves decisions en els barlovents podia millorar posicions en els rumbs oberts. Finalment un vuitè a la segona prova de diumenge (els Radials van fer dues proves) va permetre a aquest jove regatista (jove en edat, ENORME en esperit i sacrifici) quedar el divuitè classificat d’un total de quaranta embarcacions. Keep Working Alex!
La feina es va quedar feta dissabte ja que diumenge es va realitzar tant sols una prova. Va permetre a l’equip tancar un cap de setmana mitjanament bo ja que en aquest segon dia tots van baixar en la classificació menys Jan Urquizu, flamant campió del Trofeu Vila Palamós.
Tant l’entrenador com l’equip al complert van tenir en tot moment present, i el tenen al seu company Oriac Drudis. Gran esportista i millor persona. Oriac, l’equip t’estima.
Al final, els resultats van ser els següents:
• Jan Urquizu: 1
• Marina Sanfeliu: 9
• Victor Simó: 22
• Bernat Ferrer: 23
• Albert Canals: 26
• Marta Pujol: 29
• Martina Urquizu: 32
• Jeronimo Pujol: 35
Tots, d’un total de 61 participants.
• Alex Simó: 18
D’un total de 40 participants.
foto