(ca)

Aquest cap de setmana, 10 i 11 de Novembre, s’ha realitzat en aigües del CN Hospitalet-Vandellós les primeres proves que composen el Campionat de Catalunya de Laser Radial.
El Club Marítim Altafulla, amb tres representants, Albert Canals, Alex Simó i Bernat Ferrer ha patit les conseqüències de navegar amb forts vents, ratxejats i inestables en un camp de regates famós per les seves dures condicions climatològiques.
Dissabte les condicions inestables no van permetre fer cap prova, el vent no es va acabar d’establir ni en direcció ni en intensitats, cosa que va fer que el comitè de regates decidís, després de moure en tres o quatre ocasions el camp de regates, anul·lar les proves competents al dissabte dia 10. Dissabte va permetre provar “trimming” de les embarcacions, algunes nocions bàsiques sobre meteorologia així com posicionament en acceleració i inclinació en el propi Laser.
Vam començar navegant amb un Garbí suau, d’uns 9 a 13 nusos però poc constant i poc intens que no permetia provar amb una progressió adequada la bordada i la velocitat de l’equip. Ràpidament el vent es va col·locar fins a quadrar-se en un Mestral fort però novament molt inestable, passant de 3 nusos a 19 en qüestió de segons. Veient com pintava el dia, a les 15:00 hores es va donar el dia com a finalitzat.
Diumenge les coses van ser ben diferents. Des d’un principi ja es denotava que el dia anava a ser dur, intens i sacrificat. Mestral dur d’uns 25 nusos ben entrat el matí que va anar baixant d’intensitat fins a quedar-se en 16-18 a l’hora de la sortida. Als primers moments ja es va veure la dinàmica del dia; bases trencades, veles i puntes feien que molts entrenadors anessin de bòlid per tal de reparar el material abans del començament de la bateria de proves.
Tant bon punt vam arribar al camp de regates vàrem poder provar bordada i trimatge. El dia pintava dur, amb 20 nusos estables i ratxes de fins a 26. No oblidem que els nostres regatistes del CMA són navegants usuals de la classe Laser 4.7 i no de Radial (menys l’Alex Simó que està en els seus inicis en la categoria), per tant, el dia dur i les condicions això com els posteriors resultats no eren indicatius del nivell real de l’equip.
La primera prova i la meitat de la segona es van realitzar amb condicions realment dures per als nostres, onada alta i desordenada junt amb els forts vents feien que la dificultat fós realment acusada. Tot i així, esforç, esperit de sacrifici i sobretot una navegació constant i sense pauses per al descans van fer que malgrat les condicions, la satisfacció fos plena en l’equip. En la tercera i última prova del dia, el vent va caure fins als 15-17 nusos de mitja, cosa que es va notar molt positivament en els resultats i en la navegació de la nostra flota del CMA.
Es van extreure conclusions molt positives, amb vent i condicions que sobrepassaven els propis condicionaments físics l’equip no va decaure i es va navegar amb tenacitat, amb ganes i per damunt de tot, amb ambició. Quan les condicions es van adequar més als nostres regatistes, es van poder veure pics de navegació coherent i estratègia clara i endreçada.
A nivell de regatistes, de pares i d’entrenador, les sensacions van ser positives ón s’augura un futur prometedor per al CMA veient l’ambició que posen en la navegació en regates.